Πλεονεκτήματα συσκευών PAGANI

H έρευνα και τα εργαστηριακά πειράματα της ELETTRONICA PAGANI που πραγματοποιήθηκαν είχαν σκοπό την παραγωγή κρουστικών κυμάτων που να έχουν μεγάλο βάθος διείσδυσης και ενέργεια ώστε να εκτελούν αποτελεσματικές θεραπείες που δεν θα προκαλούν ιδιαίτερο πόνο στον ασθενή κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε με την εξέλιξη μιας ειδικής και πατενταρισμένης τεχνολογίας που ονομάζεται Controlled Shockwave Therapy Device (CSTD). Η τεχνολογία CSTD επιτρέπει την διανομή ελεγχόμενης ενέργειας στο επιφανειακό στρώμα έτσι ώστε να περιορίζεται ο πόνος και να μεταδίδονται ομοιγενή κρουστικά κύματα στους υποδόριους ιστούς (μυς, τένοντες, οστά) με καθορισμένη ενδογενή εστίαση (εσωτερικά του σώματος) εντός μιας συγκεκριμένης περιορισμένης περιοχής. Η τενχνολογία CSTD εφαρμόζεται με ειδικές κεφαλές που είναι συνδεδεμένη με τον θάλαμο πολλαπλασιασμού των κρουστικών κυμάτων (συσκεύη). Το σημείο επαφής με τον ασθενή αυτής της κεφαλής αποτελείται από μία ειδική μεμβράνη που είναι φτιαγμένη από βιοσυμβατά και υποαλλεργικά υλικά. Όλα αυτά δημιουργούν μια ειδική συσκευή ικανή να απορροφήσει, να προσαρμόσει και να μεταδώσει τα κρουστικά κύματα που παράγονται από το ηλεκτροπνευματικό σύστημα με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Για την λιγότερο επώδυνη μετάδοση των κρουστικών κυμάτων στον βιολογικό ιστό, η συσκευή χρησιμοποιεί:

- Μία εξωτερική ελαστική μεμβράνη φτιαγμένη από ενα βιοσυμβατό και υποαλλεργικό υλικό (όπως αναφέρθηκε).

- Μία εσωτερική ουσία που αποτελείται από ένα βιοσυμβατό υγρό. Το υγρό συγκρατείται από την μεμβράνη.

Χάρη στην επεξεργασία που γίνεται εντός του θαλάμου πολλαπλασιασμού των κυμάτων, η μεταδιδόμενη ενέργεια στο δέρμα του ασθενή κρατιέται στο ελάχιστο και ο ασθενής δεν αισθάνεται δυσφορία με αποτέλεσμα την διανομή της σωστής δόσης ενέργειας στο εσωτερικό των κυτταρικών δομών και την προστασία των επιφανειακών δομών. Στην πραγματικότητα όχι μόνο υπάρχει λιγότερος πόνος αλλά επίσης και λιγότερες δευτερογενείς επιδράσεις (π.χ. αιματώματα), κάνωντας τη θεραπεία λιγότερο τραυματική και ικανή να εκτελεστεί για την μεγαλύτερη πλειοψηφία των περιπτώσεων.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Χάρη στην τεχνολογία CSTD η ELETTRONICA PAGANI δημιούργησε μια σειρά εξελιγμένων συσκευών για την θεραπεία ασθενειών των μυών και των τενόντων με την χρήση των κρουστικών κυμάτων. Συγκεκριμένα, οι συσκευές Shockwave της Pagani για ελεγχόμενη και εστιασμένη εκπομπή επιτρέπουν:

- Έλεγχο της εστίασης

- Ομοιογενή εκπομπή κρουστικών κυμάτων

- Καλή προσαρμογή της έντασης

- Λιγότερος πόνος πάνω από το δέρμα

- Λίγες δευτερογενείς επιδράσεις

- Περισσότερες θεραπευτικές δυνατότητες

- Δεν χρειάζεται απεικονιστικό σύστημα

- Οι διαστάσεις της εστίασης και οι τιμές της ροής της έντασης μας επιτρέπουν τη θεραπεία όλων των  θεραπευτικών ενδείξεων που επιβεβαιώθηκαν από την κλινική έρευνα.

- Η δυνατότητα χρήσης της μέγιστης έντασης, σε αντίθεση με όλες τις άλλες συσκευές, προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα με λιγότερες θεραπείες.

- Τα πλεονεκτήματα της επαρκούς και ευρέας εστίασης είναι ότι μπορεί να καλυφθεί μία περιοχή θεραπείας, η οποία να περιλαμβάνει όχι μόνο την ακριβή θέση της πάθησεις αλλά και την περιοχή γύρω από αυτήν, έτσι ώστε να ερεθίζονται οι βιολογικές δραστηριότητες περιμετρικά. Αυτές οι βιολογικές δραστηριότητες υφίστανται μέσω της νεοαγγειογένεσης και προκαλούν αναλγητική δράση, η οποία μαζί με την μηχανική δράση που ασκείται τοπικά μπορεί να εκτελέσει μία πολύ θετική δράση.

Τα κρουστικά κύματα που διανέμονται στον ασθενή έχουν από μεσαία έως υψηλή ενέργεια, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πάντα τέτοια ώστε να προκαλόυν ανεκτό πόνο και να μην χρειάζεται κανένα είδος καταπραϋντικού. Επίσης δεν χρειάζεται απεικονιστικό σύστημα αφού οι ενέργειες που διανέμονται και η διάσταση της εστίασης δεν είναι τέτοια που να προκαλεί βλάβες στους ιστούς.

Νέα κεφαλή: LARGE FOCUS (ΕΥΡΕΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ)

Η κεφαλή αυτή προσφέρει ομοιογενή διάχυση των κρουστικών κυμάτων, καθώς επίσης και μεγαλύτερη διεισδυτικότητα σε πιο εν τω βάθει ιστούς. Σε αυτούς τους ιστούς, τα σφαιρικά κρουστικά κύματα, όπως τα ευρείας εστίασης, είναι ικανά να επιδρούν και με άμεσο και με έμμεσο τρόπο, προκαλώντας ποικίλα θεραπευτικά αποτελέσματα, όπως χαλάρωση μυϊκών σπασμών, γρηγορότερη αποκατάσταση, μείωση πόνου, κ.α. ,

Σε σύγκριση με τα κλασικά Radial (διάχυση) κρουστικά κύματα, η πατενταρισμένη εκπομπή ευρείας εστίασης προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ομοιογενή διάχυση σε διαφορετικούς ιστούς, μεγαλύτερη διείσδυση και (όπως όλες οι συσκευές της ElettronicaPagani) ελάχιστο έως καθόλου πόνο στον ασθενή κατά τη θεραπεία.