Πόσο σύντομα φαίνεται η διαφορά;

Συνήθως, ο ασθενής νοιώθει καλύτερα, μετά από 1-2 συνεδρίες. Μερικές φορές, αμέσως μετά τη συνεδρία, η περιοχή θεραπείας είναι πιο ερεθισμένη, κάτι απόλυτα λογικό, καθώς αυξάνεται η ροή του αίματος στην περιοχή.

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία Shockwave;

Ο θεραπευτής, χρησιμοποίωντας την ειδική κεφαλή της συσκευής, επικεντρώνεται στο σημείο θεραπείας, όπου μεταδίδονται τα κρουστικά κύματα. Για καλύτερη μεταφορά της ενέργειας, χρησιμοποιείται τζελ σαν ενδιάμεσο μέσο.

Ποιές παθήσεις είναι κατάλληλες για θεραπεία Shockwave?

Ενδεικτικές παθήσεις κατάλληλες για θεραπείας Shockwave στο τομέα της φυσικοθεραπείας είναι:

  • Φλεγμονές
  • Τενοντίτιδες
  • Άκανθα πτέρνας
  • Πελματιαία Απονευρωσίτιδα
  • Trigger Points
  • Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα
  • Ασβεστοποίησεις
  • Σύνδρομο Παγωμένου Ώμου

Ενδεικτικές παθήσεις κατάλληλες για θεραπείας Shockwave στο τομέα της αισθητικής είναι:

  • Κυτταρίτιδα
  • Χαλάρωση

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με κρουστικά κύματα;

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με κρουστικά κύματα είναι:

Άμεσο Αποτέλεσμα: Με τη θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων, τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε πολύ λιγότερες συνεδρίες σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους θεραπείας

Μείωση Χρόνου: Με τη θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων ο χρόνος αποκατάστασης μειώνεται δραματικά, επιτρέποντας την γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και στην άθληση.

Απόλυτα Ασφαλής: Η θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων είναι απόλυτα ασφαλής για τον ασθενή.

Ανώδυνη: Η θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων με τις πατενταρισμένς κεφαλές της Elettronica Pagani είναι μια σχετικά ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδος θεραπείας.

Τί είναι τα κρουστικά κύματα;

Τα κρουστικά κύματα είναι στην ουσία ακουστικά κύματα που διανέμονται μέσω του ανθρώπινου ιστού ακολουθώντας τον νόμο της ακουστικής εμπέδησης, δηλαδή της διαφορετικής ικανότητας του κάθε ιστού να αντανακλά το ακουστικό κύμα. Από το 1980 η θεραπεία της λιθοτριψίας με κρουστικά κύματα έχει γίνει ο οδηγός στο πεδίο των κρουστικών κυμάτων για ιατρικούς σκοπούς. Στη δεκαετία του ’90 είδαμε την αρχή των κλινικών εφαρμογών με την χρήση των κρουστικών κυμάτων σε μία νέα ενδιαφέρουσα θεραπεία που ονομάστηκε ESWT και σημαίνει Extra-corporeal ShockWave therapy. Η διαφορά στις ονομασίες «λιθοτριψία» και «θεραπεία» δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά επίσης ενδεικνύει μία διαφορετική χρήση των ιδιοτήτων των κρουστικών κυμάτων που πλέον δεν είναι μόνο η καταστροφή συγκριμμάτων όπως παλαιότερα, αλλά η επιδιορθωτική δράση σε ασθένειες των ιστών και ειδικά στον μυικό ιστό και στους τένοντες.